İntihar Politiktir: Eşcinsel ve Otizmli Genç İntihar Etti

Gmag’in haberine göre 16 yaşındaki Cameron Warwick, eşcinsel ve otizmli olması sebebiyle sürekli bir şekilde alaylara uğradığı için intihar etti.

Cameron Warwick, İngiltere’nin Winchester şehrinde 4 Eylül 2019 günü ölü bulunmuştu. İntihar eden oğullarının ölüm nedenini araştıran anne ve babasının uğraşları sonucunda Warwick’in otizmli ve eşcinsel olduğu için arkadaşlarından sürekli baskı gördüğü anlaşıldı.

İntiharla ilgili açılan soruşturmada Warwick’in arkadaşı Cristopher verdiği ifadede, “Sanırım Cameron eşcinsel olduğunu açıkladığı için durmadan zorbalığa maruz kalıyordu. Zihinsel sağlık konusunu da bir sır olarak saklamazdı ve bir şeyler ters gittiğinde bize hep anlatırdı.” dedi.

Annesi yaptığı açıklamada “Cameron çok sevilesi, yumuşak, kibar ve gencecik bir çocuktu. Hastalığı, Cameron’un anlayamadığı bir dünyada yaşamasına engel oldu ve o dünyayı algılamasına hiç yardımcı olmadı. Cameron’u bütün kalbimizle özlüyoruz ve başkalarının da böyle trajedilere kurban gitmemesi için kendi yaşanmışlıklarımızı paylaşarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.