İzmir’de İşçi Mustafa Demir’i Döverek Öldüren Patrona Müebbet

İzmir’de yanında çalışan işçi Mustafa Demir’i döverek öldüren Hasan Yücel’ yargılandığı davada İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi, müebbet hapis cezası verildi.

Yücel’in avukatı daha sonra çıkan kamera görüntülerine rağmen cinayetin ‘kasten öldürme’ değil kazayla gerçekleştiğini savundu. Avukatı, katil patronun diyabet hastası olduğunu ve diyabet nedeniyle geçici olarak cezai ehliyetinin ortadan kalktığını iddia ederek katilin ceza almamasını sağlamaya çalışıyor.

5 Nisan 2019 gecesi gerçekleşen cinayette Alsancak’ta gece kulübü işleten Hasan Yücel, yanında çalışan Mustafa Demir’i yanındaki insanların yardımıyla dövmesi sonucu Demir beyin kanaması geçirdi ve hayatını kaybetti.

Hasan Yücel’in, Mustafa Demir’i feci bir şekilde dövdüğü görüntülerde Hasan Yücel’in Mustafa Demir’e ardı arkası kesilmeyen yumruklar atması sonucu, Demir dengesini kaybederek düşüyor. Yeren düşen Demir, katil Hasan Yücel’in kafasına attığı tekmelerle kendinden geçiyor. Bu süre boyunca kendisini savunmak için hiçbir şey yapamayan Mustafa Demir aldığı darbeler sonucu bayılıyor. Hasan Yücel’in bayılması sonucu katil ve yanındakiler Demir’in başına bidonla getirdiği suyu döküyor. Görüntüler, Mustafa Demir kendine gelmeyince olay yerine çağrılan ambulansa bindirilmesiyle son buluyor.

Duruşmada ise katil, Mustafa Demir’i oğlu gibi sevdiğini söyleyebildi.