Önce KHK ile İhraç Edildi, Sonra İş Cinayetinde Yaşamını Yitirdi, Şimdiyse İşe İade Edildi?!

Urfa Viranşehir Hürriyet İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yaparken OHAL kapsamında çıkarılan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Aslan Durman, 14 Nisan 2019’da çalıştığı inşaatta yaşanan çökme sonucu yaşamını yitirmişti.

Aslan Durman’ın eşi Çiğdem Durman, verdiği bir röportajda eşinin KHK ile ihraç edildiği haberini şöyle aldıklarını anlatmıştı: “Her zamanki akşamlardan biriydi. İşten geldikten sonra yemek yapılıp yenmiş, üç yaşındaki oğulları çoktan uykuya dalmış, çay-kahve eşliğinde arkadaşlarıyla sohbet ediyorlardı. Memleket meseleleri, o gün başlarından geçen olaylar, hayaller, planlar konuşulurken arada, istek üzerine adam bağlama çalıp türkü söylüyor, isteyen eşlik ediyordu. Kadının telefonu çaldı, arayan öğretmen arkadaşlarından biriydi. ‘Az önce yeni bir liste yayınlandı, Aslan’ın da ismi var’ diyordu. Türküler sustu. Hemen haberler açıldı, resmi gazetenin sitesine girildi, listeler tarandı. Evet, 2324. sırada Aslan Durman – Öğretmen – Şanlıurfa Viranşehir, yazıyordu. 686 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile Kamu Görevinden Çıkarılanlar… 7 Şubat 2017, Salı, saat 23.30 civarıydı. Bir anda hayatımız tepetaklak oldu.

Aslan Durman’ın KHK zulmü ile tepetaklak olan yaşamı, 14 Nisan 2019’da çalıştığı inşaatta yaşanan iş cinayetiyle son bulmuştu.

14 yıllık öğretmen olan Eğitim Sen üyesi Durman’ın ihraç edilmesi sonrasında yaptığı işe iade başvurusu, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından incelendi ve geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Komisyon, yaşamını yitiren öğretmen hakkında işine iade karar verdi.