Savcılık, Nadira Kadirova Ölümünde Suç ve Suçlu Bulamadı

AKP İstanbul vekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde bakıcı olarak çalışan Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Yani hiç kimseye dava açılmayacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararında, “Genç kızın intihar ettiği, onu intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır” dendi. Ayrıca Kadirova’nın otopsi raporunda cinsel saldırı izine ulaşılamadığı, not defteri ve iki intihar notu değerlendirildiğinde olay öncesinde intihara karar verdiği belirtildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu da Kadirova’nın ölümünü intihar olarak değerlendirmişti.

23 yaşındaki Nadira Kadirova, Ünal’ın evinde ölü bulunmuştu. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kadirova’nın Ünal’ın silahıyla intihar ettiğini açıklamış, Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise genç kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü anlattığını belirtmişti.

AKP İstanbul vekili Şirin Ünal, evinde ölü bulunan Nadira Kadirova için ‘psikolojik bozulmaları’ bulunduğunu öne sürerek, “Onu gönderemeden kendisini gönderdi” demişti.

Sorşturmanın başlarında Nadira Kadirova’nın ailesinin vekilliğini üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Genel Başkanı avukat Müjde Tozbey-Erden’in bu görevden çekildiğini açıklaması dikkat çekmişti.