Abdullah Cömert’i Öldüren Polise Verilen İndirimli Ceza Onandı

Taksim – Gezi İsyanı sırasında Antakya’da polis tarafından katledilen Abdullah Cömert’in katili polis Ahmet Kuş’a verilen indirimli ceza Yargıtay tarafından onandı. Kararın kesinleşmesiyle birlikte katil polis hakkında da tutuklama kararı verildi.

Katil polis Ahmet Kuş’a ilk olarak “kastın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmiş ancak bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yerel mahkeme Yargıtay’ın kararına uyarak polisin cezasını kasten öldürme suçundan değil bilinçli taksirle öldürmeden dolayı 6 yıl 10 ay 15 güne indirmişti.

Cömert ailesinin avukatı Eren Can, Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’a “Sanık polis hükmen tutuklandı. Verilen karar bizce eksik ve hatalıdır. Birincisi, yargılama Balıkesir’de yapılarak adalete erişim hakkımız sınırlanmış ve ihlal edilmiştir. İkincisi, kasten işlenen bir fiil olduğu açıkken sanık kasten öldürmeden ceza almamıştır. Abdullah Cömert bir ara sokakta hedef gözetilerek gaz fişeğiyle başının arka kısmından vurulmuştur. Üçüncüsü, dosyada ceza alan kişi sayısı sadece bir tane polis memurudur. Oysa o gün emir talimat veren amirlerin dosyaya dahil edilmesi gerekirken edilmemiştir.” şeklinde konuştu