Kürt Partilerinden Ortak Newroz Çağrısı

Aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Azadî Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-Bakur)’nin bulunduğu Kürt partileri Newroz için ilk çağrıyı yayınladı.

Bu yıl “Ji bo azadî, yekîtî, demokrasî” ve  “Demokrasi, adalet, özgürlük için” şiarıyla yapılacak Newroz için biraraya gelen Kürt siyasi partilerinin başkanları,  “21 Martta alanlara Newrozu barış içinde, özgürlükleri dile getirerek, barışı dillendirerek kutlamaya davet ediyoruz” dedi.

Newroz’un zulme karşı direnişin sembolü olduğunu hatırlatan Azadî Partisi Genel Başkan Ayetullah Aşiti  “Bugün Kürt partilerinin bir araya gelerek Newroz alanında vereceği mesaj aynı zamanda Kürtler arası birliğin kilometre taşıdır” dedi. 

Özgürlük ve İnsan Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç ise bu ortak çağrının çok önemli olduğunu söyleyerek Newroz’un anlamına vurgu yaptı. 2020 Newroz’unda yeni bir yaşamı inşa etmenin yolunun, birbirimizi anlamaktan, tanımaktan ve birbirimizle empati kurmaktan geçtiğini söyledi.