5 Yıl Sonra İddianame: “Tahir Elçi’yi Vuran Polisler Tespit Edilemedi”

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 5 yıl geçti, olayla ilgili iddianame yeni tamamlanabildi. Elçi’nin 2015 yılında Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede Elçi’nin nasıl ve kim tarafından öldürüldüğü bilgisi net olarak yer almazken Elçi’yi vuran polislerin de tespit edilemediği açıklandı.

İddianamede polisler doğrudan zanlı olarak yer almayıp ‘kuvvetli suç şüphesi altında’ olarak değerlendirilerek kollanırken, o sırada ordan koşarak geçen ve örgüt üyesi olduğu iddia edilen Uğur Yakışır’ın silahından çıkan mermilerden birinin de Elçi’ye isabet etmiş olabileceği belirtildi.

İddianamede polisler M.S., F.T. ile S.T. için bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenirken Uğur Yakışır için 2 polisi öldürmekten 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, Elçi’yi olası kastla öldürmekten 20 yıl, polis memuru S.T.’yi öldürmeye teşebbüsten 20 yıl, izinsiz silah bulundurmaktan 5 yıl olmak üzere toplam 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası istendi.