Sabiha Gökçen’de 400 İşçi İşten Atıldı

Sabiha Gökçen Havaalanı’nda Euroclean temizlik şirketine bağlı taşeron olarak çalıştırılan 400 işçi, yeni projede çalıştırılacakları söylenerek işten çıkarıldı. İşçiler tazminatlarını alabilmek için mahkemeye başvuracak.

Koronavirüs salgını sürerken işten çıkarılan işçiler bugün Kartal 27. Noterliği’nde buluşarak avukatlara vekalet verdi. İşten atılan işçilerden biri “Biz Sabiha Gökçen Havaalanı’nda çalışan temizlik görevlileriyiz. Bizler işten çıkarıldık, tazminatlarımız ödenmedi ve bize bir belge imzalatmak istiyorlar. Biz de bu belgeyi imzalamıyoruz. Avukata vekalet vererek iş mahkemesine başvuracağız. Bu süreçte burada toplanmak zorunda bırakılanlar utansın.” diyerek tepki gösterdi.

Diğer bir işçi ise “Bizler sözleşmelerimiz bittiği gerekçesi ile işten çıkarılıyoruz. Madem işten çıkarılıyoruz tazminatlarımızı versinler. Biz tazminat hakkımızı isteyince yeni proje var orada çalışacaksınız diyorlar. Ama projeden kesinlikle bahsetmiyorlar. Bu proje belki 3 ay sonra belki 5 ay sonra olacak, bu süreçte bizler nasıl geçineceğiz” dedi.