Rusya vs. Suudi Kavgasına ABD Müdahalesi

Dünyanın en büyük iki petrol üreticisi Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki fiyat kavgasında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump da devrede. Trump, petrol fiyatlarını yükselterek krizi çözmeye çalışıyor.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Az önce dostum Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştüm. O da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Bu ülkelerin petrol üretimlerini günlük 10 milyon varil, belki de daha fazla azaltmalarını bekliyor ve umuyorum.” dedi.

Suudi Arabistan da bu gelişmelerin ardından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nü (OPEC) ve Rusya’nın aralarında bulunduğu diğer üreticileri “acilen” toplantıya çağırdı. Rusya ise söz konusu görüşmeyi reddetti. Başkan Putin’in Suudi prens ile bir görüşme gerçekleştirmediğini açıkladı.

Suudi Arabistan liderliğindeki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı bazı üretici ülkelerin 6 Mart’ta gerçekleştirdikleri toplantıda petrol üretimlerini kısma kararı alamaması, petrol fiyatlarında sert düşüşlere neden olmuştu.