Roman Örgütlerinden “Geber” Tepkisi: “Irkçı ve Nefret Dolu”

Korona Krizi sonrası daha da artan ekonomik sorunlar nedeniyle “Çocuklarımız aç, evde nasıl kalalım?” diyen kişiye “Geber” diye yanıt veren İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay’a tepkiler devam ediyor. 48 Roman Derneği adına yapılan ortak açıklamada Noğay’ın sözlerinin ırkçı ve nefret dolu” olduğunun altı çizilerek “Görevini kötüye kullanan Nail Noğay derhal istifa etmeli ve hakaret ettiği anneden özür dilemelidir!” denildi.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde korona virüsü salgını dolayısıyla Romanların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek için 48 Roman Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek ortak bir çağrıda bulunulduğu ve bu paralelde bir kampanya yürütüldüğü belirtilen açıklamada genel olarak şu ifadelere yer verildi:

“Yürüttüğümüz kampanya kapsamında çağrıda bulunmanın yanı sıra ailelerden gelen yardım taleplerini, videolar eşliğinde basın mensuplarıyla paylaştık. Tüm içerikler toplumun hayatta kalma mücadelesine dair gerçekleri gözler önüne seren, vicdana hitap eden, art niyet taşımayan cümlelerden ibaretti. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü gibi Romanlar için özel anlam taşıyan böyle bir günde durumunu anlatan aileye, “Geber.” tepkisi vermek yerine “Üzgünüm, sizin için elimizden geleni yapmalıyız” şeklinde bir yaklaşımı içeren destek mesajı beklerdik! İnsanlık açısından olmasa bile görevi gereği beklerdik!…  Roman olsun olmasın, ağır şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren yoksul ve kırılgan grupların sesi olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Irkçı yaklaşımlara tepki gösteren vicdanlı, duyarlı tüm vatandaşlara, sesimiz olmaya devam eden basın mensuplarına da özellikle teşekkür ediyoruz.”