Prematüre Bebek, Korona Virüsü Yendi

Sekiz hafta erken doğan prematüre bebek Peyton’ın hastanede kaldığı sürede korona virüse yakalandı. 1.5 kilogram doğan Peyton, erken doğmanın getirdiği sorunları da korona virüsü de yendi ve taburcu oldu.

26 Mart’ta, Lanarkshire bölgesindeki Wishaw General Hospital’da acil olarak sezaryene alınan Maguire yaşananları şöyle anlattı: “Erken doğduğu için özel bakım gerekiyordu. Zaten bu duruma üzülüyordum. Ben de hastanede yatıyordum. Sonra birden bire öksürmeye başladı ve testi pozitif çıktı. Dünya başıma yıkıldı sanki. Doktoru beni, ‘Panik olmayın’ diye sakinleştirmeye çalışıyordu ama ben hüngür hüngür ağlıyordum.”

Tanı konulduktan sonra akciğerlerinin güçlenmesi için kızına steroid verildiğini ve çok iyi bakıldığını anlatan Maguire şöyle devam etti: “Doktorlar benim iyileştiğimi, hastaneden çıkıp evde kendimi 14 gün süreyle karantinaya almamı istedi. Ancak kızımdan ayrılmak istemedim. Doktorlara yalvardım ve hastanede kaldım. Tabii babası eve gitti.”

Tracy ve Peyton Maguire dün taburcu oldu. Evde kendini izole eden baba Adrian Maguire ise kızını ilk kez kucağına almanın mutluluğunu yaşadı.