Nisan Ayında 20 Kadın Katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Nisan ayı kadın katliamları raporunu yayımladı. Raporda, Nisan ayında erkekler tarafından 20 kadının şüpheli şekilde katledildiği, çocuklara uygulanan cinsel şiddet ve saldırıların da devam ettiği kaydedildi.

Raporda ayrıca, koronavirüs salgınına dikkat çekilerek, dünyanın pek çok yerinde alınan önlemlere işaret edildi. “Evde kal” önleminin kadınların zorlu hayatını daha da zorlaştırıldığına dikkat çekilen raporda, “Kadınlar en çok şiddet gördükleri evlerde kalmak zorunda. O nedenle günümüz koşullarında, kadınlar için ayrı önlemlerin alınması hayati önem taşıyor” denildi.

Raporda, kadınların kim tarafından, neden katledildiğinin tespit edilmediği, adil yargılama yapılmayıp şüpheli sanık ve katillerin caydırıcı cezalar almadığı, önleyici tedbirlerin uygulanmadığı sürece şiddettin artarak devam edeceği uyarısı yapıldı.

Mart Ayındaki 20 Günlük Karantinada 21 Kadın Katledilmişti!

KCDP’nin daha önce yayınladığı Mart ayı raporuna göre ise en az 29 kadın erkekler tarafından katledilmişti. Raporda, 21 kadının 11 Mart ve 31 Mart tarihleri arasında yapılan ‘Evde kal’ çağrıları döneminde katledildiğine dikkat çekilmişti.