15 Temmuz “Kursağında Kalmış” : “Bizim Aile 50 Kişiyi Götürür!”

Devletin medya-propaganda aparatlarından Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu “Arafta Sorular” adlı programda ölüm listelerinden bahsedildi. Adının önünde “yazar” titri taşıyan Sevda Noyan, son günlerde iktidar tarafından gündeme sokulan darbe tartışmalarına atfen,  “15 Temmuz kursağımızda kaldı” dedi. Noyan, “…15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk… Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır.” ifadelerini kullandı.

Programın sunucusu Esra Elönü de Sevda Noyan’ın “ölüm listeli” bu tehdit sözlerini destekler mahiyette “Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar”  diye konuştu.

Sevda Noyan tehditkar sözlerini sosyal medya hesabından da devam ettirdi. Noyan, “Evet açık ve net söylüyorum. Hiçbirinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin…” şeklinde ifadeler kullandı.

Öte yandan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından Pazartesi günü dilekçe vereceğini belirtti. Taşçı, paylaştığı mesajda “Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de Pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında “toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç sayar.” dedi.