BTS Üyeleri Sürgünlere Karşı Eylemlerine Devam Ediyor: #sokagacikmasurgunegitTCDD

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) sürgünlere karşı eylemler gerçekleştiriyor. TCDD’nin 84 çalışanı sürgün etmesine sokağa çıkma yasağı olmadığı günlerde ülke genelinde yapılan basın açıklamaları ile tepki gösterilirken eylemler sosyal medyada gündem çalışmalarıyla devam ediyor.

BTS Genel Başkanı Hasan Bektaş, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek 84 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanının sürgün edildiğini açıklamıştı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgın sürecinde olunduğunu vurgulanan açıklamada Bektaş, “TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı insanların can derdine düştüğü bu ortamda kurumumuzda olmayan bir uygulama ile ‘Rotasyon’ adı altında hiçbir gerekçe göstermeden, içerisinde İzmir Şube Başkanımız Erdal Akyol’un da olduğu 84 çalışanın sürgününü çıkardı” demişti.

Ayrıca 2 gün önce İzmir’de de basın açıklaması düzenlendi.

Sosyal medyada söz konusu sürgünler gündem edilmeye devam edilirken çalışmalar #sokagacikmasurgunegitTCDD başlığıyla devam ediyor.