Anonymous Yayınladıkları Videonun Ardından Hack Eylemlerine Başladı

Hacker grubu Anonymous, siyah George Floyd’un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinin ardından bugün yayınladıkları bir video ile ABD polisinin gerçekleştirdiği yolsuzlukları ve suçları gün yüzüne çıkartacaklarını açıklamıştı. Anonymous, yayınlanan videonun ardından eylemlerine başladı.

Mineapolis Polis Departmanı’nın internet sitesini ve Chicago Polis Radyosu’nu hackleyen Anonymous, MPD’nin internet sitesine uzun süre boyunca erişimi kesti. Yerel halkın paylaşımlarına göre polis telsizine sızan grup, telsizden protest rap grubu N.W.A’in “F**k the Police” parçasını yayınladı.

Anonymous ayrıca, geçtiğimiz sene “intihar ettiği” iddiasıyla tutuklu olduğu hapishanede ölü bulunan Jeffrey Epstein ile Donald Trump’ın ilişkilerine dair – gizli- dava dosyalarına ulaştıklarını belirtti.

Daha önce de bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu için 2008 yılında hapse giren Epstein, yapılan yeni araştırmalar sonucu en az 36 kız çocuğuna daha cinsel işkence uyguladığı açığa çıktığı için geçtiğimiz Temmuz ayında tutuklanmıştı. Duruşmasından iki gün önce hücresinde ölü bulunan Epstein’ın intihar ettiği söylenmişti. Ancak, aralarında ABD Başkanı Donald Trump’ın da bulunduğu pek çok siyasi ve ünlü kişiyle olan insan kaçakçılığı bağlantısı sebebiyle mahkemede ifade vermemesi için öldürüldüğü, dünya çapında pek çok kişi tarafından hala kabul gören ve desteklenen bir olgu.