“Koza Halı” Patronu İşçilerden ‘Reklam Panosu’ Olmalarını İstedi

Antep’te faaliyet gösteren ve daha önce de işçilerine uyguladığı dayatmalarla gündeme gelen “Koza Halı” firmasının patronu, bu kez de işçilere, üzerinde firmanın logosunun bulunduğu kıyafetleri giyme zorunluluğu getirdi.Dayatma, işe gidiş ve geliş saatlerini de kapsamına aldığı için işçilerden adeta şirketin “reklam panosu” olmaları talep ediliyor.

Antep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ‘Koza Halı’ fabrikasının patronları işçilerin adeta reklam panosu olmalarını isteyerek, çalışma sırasında giyilen iş kıyafetlerini, işe gidip gelirken de giymelerini zorunlu kıldı. Bu “zorunluluğa” uymayan işçilerin ise işe alınmayacağı duyuruldu.

Koza Halı, daha önce de, işçilere uyguladığı dayatmalar ve hak gaspları ile gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Koza Halı’da çalışan sendikalı 3 işçi, kendilerine dayatılan “Pazar günü çalışma” baskısını kabul etmedikleri için istifaya zorlanmış, işçiler işten ayrılmayacaklarını belirtmişlerdi. Aynı dönemde ise fabrikada çalışan bir işçinin Covid- 19 testinin pozitif çıkması ve 15 işçinin karantinada olmasına rağmen üretime ara vermeyen şirket, gelen tepkiler sonucu 14 gün üretime ara vermek zorunda kalmıştı.

Üretime tekrar başlayan fabrikanın istifaya zorlanan işçileri Musa Balcı, Mustafa Yavuz ve Mustafa Yüksek, evlerine “maske takmadıkları” iddiasıyla kılıf uydurularak işten atıldıklarını belirten kağıtların gelmesi üzerine 2 Haziran günü fabrika önünde oturma eylemine başladılar.