“Darbeye Karşı Demokrasi” Yürüyüşçüleri Diyarbakır’a Vardı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”nün Hakkari kolu, Van, Tatvan, Bitlis ve Batman’ın ardından, Diyarbakır kent merkezine ulaştı.

HDP’nin Hakkari’den Ankara’ya başlattığı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”, üçüncü gününde Diyarbakır’a ulaştı. Şehir girişinde HDP’liler tarafından karşılanan yürüyüş konvoyu polisin engellemelerine rağmen HDP Diyarbakır il binasına ulaştı. Burada aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk’ün de bulunduğu grup tarafından meşaleler, zılgıtlar, alkışlar ve sloganlarla karşılanan yürüyüşçüler “Hep birlikte demokrasiye” pankartı açarak bir açıklamada bulundular.

Burada bir konuşma yapan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Hakkari’den Diyarbakır’a engelleri aşa aşa geldiklerini belirterek, “Yürüyüş boyunca darbeci zihniyeti her yerde gördük. Oyunlarıyla, provakasyonlarıyla yürüyüşe gölge düşürmeye çalıştılar. Bizler Hakkari’de de Van’da da Bitlis’te de Edirne’de de İstanbul’da da görmeye devam ediyoruz. Bizim arkamızda halkların büyük gücü var. Onların el sallamalarında gördük. Biz bu büyük güce dayanıyoruz. Bütün kalbimizle inanıyoruz, bu güçle hedeflerimize ulaşacağız” dedi. 

Hakkari’den Ankara’ya devam eden yürüyüşle halkların iktidara mesaj verdiğini dile getiren DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “HDP’ye saldırılarda bulunan tekçi zihniyet, faşist zihniyete söylüyoruz, Hakkari halkından Amed halkına, Edirne halkından İstanbul halkına halklar önemli bir mesaj verdi. Bu mesaj; bu kadar baskılara rağmen biz özgürlük, demokrasi ve onurlu bir barış istiyoruz mesajıdır. Halklarımızın bu talebini aldık, Ankara’ya taşıyacağız” diye konuştu.