Gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’e Tahliye Kararı

Libya’da ölen MİT görevlisinin bilgilerini açıkladıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açıklanan ve adından tutuklanan gazeteciler Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, muhabir Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ile Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser dün hakim karşısına çıkarıldı.

Haklarında, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlamalarıyla 9’ar yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası istenen gazetecilerden Barış Terkoğlu, Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre ve kişilik halleri nazara alındığında adli kontrolün yeterli olabileceğini belirterek tahliyelerine karar verildi. 

Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in “üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi, delilleri yok etme ve kaçma şüphesi” gerekçesile tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

Barış Terkoğlu, dün gece geç saatlerde tahliye edilmesinin ardından yaptığı açıklamada gazetecilik yapmaya devam edeceklerini söyledi ve ekledi: “Kaldığımız yerden devam edeceğiz”.

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik tahliye olmalarının ardından “Hakikatten geri adım atmayacağız. Hepimizin başı dik ve yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.