Rabia Naz Dosyası Kapatıldı!

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli bir biçimde yaşamını yitirmesine dair yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Karara tepki gösteren baba Şaban Vatan, hukuki girişimleri başlatacaklarını belirterek, “Kasıt içerisinde burada bir çocuk canını örtbas etme durumu vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olarak hepsi bir elden vicdansızlık yapmıştır Ben bunların bir vicdansızlık yapacaklarını bekliyordum ama nasıl bir vicdansızlık yapacaklarını bilemiyordum. Görmüş olduk. Her şeyi ortada bıraktılar. Olayın çözümü değil örtbas şekline yöneldikleri bir sonuç ortada. Rabia Naz’ın elbiselerinde iz olmadığı halde sürünme durumunu yaratarak olayı kapatmaya çalıştılar. Bu alenen örtbaslarını ortaya koyuyor “ diye konuştu.

Ankara’da katledilen üniversite öğrencisi Şule Çet’in davasında da benzer süreç yaşandığını ve dosyanın kapatılmak istendiğini söyleyen Şaban Vatan, savcılığın kararına karşı hukuki itirazları yapacaklarını belirterek “Asıl mücadelem şimdi başlıyor. Ankara’da öldürülen üniversite öğrencisi Şule Çet de biliyorsunuz kapatmışlardı ama daha sonra katilleri yargılandı ve hak ettikleri cezayı aldı. Bizim de sürecimiz şimdi başlıyor.” ifadelerini kullandı.

13 yaşındaki Rabia Naz Vatan  Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018 yılının Nisan ayında şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş, olayın üzerindeki şüpheleri kaldırmaya dönük girişimler, iktidar partisi AKP’ye mensup bazı isimlerce durdurulmuştu.