Beyrut Patlaması’nda Can Kaybı Arttı: En Az 100 Ölü

Lübnan’ın Beyrut şehrinde dün akşam gerçekleşen patlamada can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Lübnan Kızıl Haçı’ndan gelen bilgilere göre patlamada 100’den fazla kişi yaşamını yitirirken, 4 binden fazla da yaralı bulunuyor.

Lübnan’ın Beyrut şehrindeki liman bölgesinde dün akşam saat 18:00 sularında 12 numaralı depoda bir yangın başladı. Büyüyen yangın, kısa sürede patlamaya yol açtı ve şehrin pek çok noktasını etkiledi.

Gelen ilk bilgilere göre yangının 6 yıl boyunca limandaki depoda herhangi bir güvenlik önlemi olmadan tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika’da bir ülkeye nakliye edileceği sırada gerçekleştiği öğrenildi.

Patlama noktasının eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin evine yakın olması sebebiyle planlı saldırı iddiaları ortaya atılsa da bunlar yalanlandı.

Lübnan Kızıl Haçı’nın paylaştığı son verilere göre, patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı 100’ü geçti ve 4 binden fazla kişi de yaralandı.

Patlamanın maddi zararının yaklaşık 5 milyar dolar olduğu tahmin edilirken Lübnan’da OHAL ilan edildi. Ülkelerden Libya için yardım çağrısı yapılırken, Rusya yardım için 5 uçak göndereceğini açıkladı