Yunanistan’da Gazeteci Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz Gözaltına Alındı

Yunanistan- Atina Syntagma Meydanı’nda polis şiddetini görüntüledikleri için Kürt gazeteciler Çağdaş Kaplan ve Berçem Mordeniz darp edilerek ve ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan gazetecilerden Kaplan, Gazete Karınca’ya gönderdiği mesajında, uluslararası basın örgütlerine seslenerek avukat talebinde bulundu. Gözaltına alınırken ters kelepçelenip darp edildiklerini söyleyerek, “Polis şiddetine tanık olanların, karakola girmesine izin verilmedi. Yurttaşlar şahitlik etmek istedi ama izin verilmedi”ğini ve darp edildikleri anların meydandaki kameralara yansıdığını vurguladı. Berçem Mordeniz’in astım hastası olduğunu vurgulayan Kaplan, “Berçem’in ilaçları, hatta su dahi verilmiyor” diye aktardı.

Karakol’da yaşananlara dair ise: “Akropolis Karakolu’nda salgına ilişkin hiçbir önlem yok. 30-40 kişi içeride… İşkence uygulaması devam ediyor. Virüse yakalanırsak sorumlusu Yunanistan polisidir” ve “Yunanistan polisi, Akropolis Karakolu’nda şu an iki gazeteciye işkence yapıyor.” açıklamasında bulundu.