Big Brother Çalışıyor: “Yüzünü Maskene İşle”

Korona Krizi başladığından beri maske insan hayatının önemli bir parçası haline geldi. Alternatif ve desenli maskeler kendisine yeni bir pazar alanı açarken, Belçikalı bir firma maske takanların “tanınamama” sorununa el atmak istemiş.

Son 20 yılda teknolojinin günlük hayatımızda edindiği yer tartışmaya kapalı. Dijital yaşantımızda anonim kalmak gün geçtikçe zorlaşırken Korona Krizi başladığından beri her gün takmak zorunda kaldığımız maskeler yüzünden fiziksel yaşantımızda da bir “tanınamama sorunu” yaşamaya başladık.

Bu “soruna” bir çözüm geliştirmek isteyen Belçikalı fotoğrafçılık firması “Cheesebox”, normalde maskenin kapattığı bölgeleri maskeye işleyerek takanların tanınır olmasını sağlıyor.

Cheesebox’a ait fotoğraf makinesine yüzlerini tanıtan kullanıcılar daha sonra aldıkları kod ile şirketin internet sitesinden sipariş vererek kendilerine özel yapılmış maskelere ulaşabiliyorlar.

Şirketin yaptığı bu uygulama ile sadece “kişiye özel maske” yapılmış olmuyor, ayrıca şirketin veri bankasında çok büyük bir yüz verisi de toplanmış oluyor.