Ebru Timtik Devlete Rağmen Sloganlarla Uğurlandı

Devletin adaletsizliğine karşı başlattığı açlık eyleminin 238. gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik, devletin tüm engelleme girişimlerine rağmen devrimcilerin yanında, sloganlar ve marşlarla uğurlandı.

Dün gece  Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi’nde yaşamını yitirdikten sonra otopsi için Adli Tıp Kurumu’na (ATK) getirilen Ebru Timtik’in cenazesi buradan polis tarafından kaçırılarak, avukat arkadaşlarının anma yapacağı İstanbul Barosu önüne getirilmesi engellendi.

Polisin bu provokasyonuna rağmen İstanbul Barosu önünde Ebru Timtik için anma programı gerçekleştirildi. Anmada, Timtik ile birlikte açlık eylemi gerçekleştiren avukat Aytaç Ünsal’ın yazdığı mektup okundu ve Baro binasından Ebru Timtik’in fotoğrafının bulunduğu büyük bir pankart sallandırıldı.

Buradan, Ebru Timtik’in kaçırıldığı Gazi Cemevi’ne geçildi. Devletin yoğun ablukasının bulunduğu Gazi Mahallaesi’nde de polisin provokasyonları sürerken, bu provokasyonlar devrimcilerin kararlı ve ısrarlı bir şekilde Ebru Timtik’i sahiplenmesi sonucu boşa çıkarıldı.

Gazi Cemevi’nde Grup Yorum’un da marşları ve türküleriye katıldığı anma sonrası Gazi Mezarlığı’na doğru yürümek isteyenlere Cemevi çıkışında polis bir kez daha saldırarak Ebru Timtik’i tekrar kaçırmak istedi ancak bu provokasyon da boşa çıkarıldı.

Ebru Timtik, devrimcilerin yanında getirildiği Gazi Mezarlığı’nda sloganlar, türküler ve marşlarla uğurlandı.

Ebru Timtik’in avukatlığını yaptığı müvekkilleri Berkin Elvan ve Hasan Ferit Gedik’in anneleri de defin işlemi sonrası bir süre daha mezarlıkta kaldılar.


Devletin provokasyonları Ebru Timtik’in defnedilmesi sonrası da devam ederken, Gazi Mahallesi ara sokaklarında polis terör estirdi.

Polisin tüm provokasyonlarına rağmen Ebru Timtik devrimci geleneklere uygun bir şekilde uğurlanırken, yakın mesafeden sıkılan plastik mermilerin geri adım attıramadığı anlar, günün en akılda kalan görüntüsü oldu.