#CudiYanmasınSesVer | Cudi’deki Yangına Karşı Yapılacak Eyleme Polis Engeli

Yaklaşık 3 aydır Şırnak Cudi Dağı’nda gerçekleşen ve hala söndürülmeyen yangınlara karşı bugün Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem gerçekleştirilecekti. Polis, eylemi “kaymakamlık kararı” diyerek engelledi.

Cudi’de 3 aydır süren ve ekolojik talana yol açan orman yangınlarının söndürülmemesi ve söndürme girişimlerinin devlet tarafından engellenmesine karşı bugün Kadıköy Süreyya Operası önünde bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirilecekti. Polis, yaşam savunucularının eylem yapmasını, “kaymakamlık kararı” ve “kamu düzeni için” diyerek engelledi.

Aralarında Patika Ekoloji Kolektifi’nin de bulunduğu yaşam savunucuları, bunun üzerine Süreyya Operası’nın da bulunduğu Bahariye Caddesi üzerinde bir açıklama gerçekleştirdi.

İstanbul Valiliği, 11 Eylül Cuma günü İstanbul genelinde tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurmuştu.Ancak ertesi gün AKP’nin Haliç Kongre Merkezi’nde etkinliği olması sebebiyle kararın 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren işlemeye başlayacağı yönünde güncelleme getirilmişti.