Hrant Dink Ödülleri Bugün Sahiplerini Bulacak

-Arşiv-

19 Ocak 2007’de Agos Gazetesi önünde, devlet desteği, teşviki ve korumasındaki bir tetikçi tarafından katledilen Ermeni gazeteci Hrant Dink anısına Hrant Dink Vakfı tarafından organize edilen ve Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de yapılan ödül töreni bugün gerçekleştirilecek.

Korona Krizi nedeniyle ödül töreninin, bu yıl on-line olacağı duyuruldu. “Uluslararası Hrant Dink Ödülü” adıyla gerçekleştirilen ödül töreninin bu yıl 12.si yapılacak. Saat 20:00’de başlayacak ödül töreni, Hrant Dink Vakfı’nın websitesinden, YouTube, Twitter, Facebook ve İnstagram hesaplarından canlı olarak izlenebilecek.

Hrant Dink ödülleri her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara verilen ödül bu yönde çaba gösterenlere, seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.