Hrant Dink Ödülleri Osman Kavala ve Mozn Hassan’ın

Hrant Dink anısına her yıl düzenlenen “12. Uluslararası Hrant Dink Ödülleri” bu akşam sahiplerini buldu.

Hrant Dink Vakfı tarafından organize edilen ve Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de verilen ödül töreni, bu yıl Korona Krizi nedeniyle on-line düzenlendi.

Ödülün, yaşadığımız coğrafya dışındaki sahibi, Mısır’da kadına yönelik cinsel şiddetin ve kadın hakları ihlallerinin görünür kılınması için mücadele eden, Ortadoğu ve Kuzey Afrika genelinde feminist hareketin öncülerinden olan Mozn Hassan oldu.

Hassan ödül nedeni ile yaptığı açıklamada, “Böylesine saygın bir ödülü almak, yaşadığım tüm bu zorlukları değerli kılıyor ve bana, olası tüm sonuçlara rağmen umudu yitirmeden mücadeleye devam etmenin önemini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Nebahat Akkoç, Agnes Kharshiing, Emin Alper, Tanıl Bora, Cesar Rodriguez Garavito, Robert Guediguian, Viviana Krsticevic, Şafak Pavey, Molly Melching, Füsun Üstel ve Rakel Dink’in yer aldığı jüri ödülün diğer sahibi olarak Osman Kavala’yı belirledi. 1 Kasım 2017’den beri hapishanede tutsak Kavala ödül törenine gönderdiği mesajda; “Hrant Dink ödülü benim için büyük bir onur” dedi.