Müdürün Psikolojik Baskısıyla İntihar Girişiminde Bulunan Hamza’ya 1.7 Milyon TL Tazminat

5 sene önce lise müdürü tarafından bir kadın arkadaşıyla “öpüştüğü” bahane edilerek müdür tarafından gördüğü psikolojik baskı sonucu intihar girişiminde bulunan ve felç kalan Hamza İpek için mahkeme 1.7 milyon TL tazminat ödenmesine karar verdi.

5 sene önce Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan Hamza İpek, sınıf arkadaşı ile öpüştüğü söylenerek müdürün odasına çağrılmış ve müdür Ayşe Ersoy ileöğretmen Nevin Ayan tarafından hakaret ve psikolojik baskıya uğramıştı.

İpek’in aktardıklarına göre, kendisine, “Aynı şeyi senin bacına yapsalar ne düşünürdün.Seni okuldan atacağız.” denildikten sonra “Öleyim de kurtulun benden”, diye cevap verdi ve “kapı orada” yanıtı aldı. İpek,bunun üzerine kapıdan çıkarak pencereden atladı ve ağır yaralandı. Uyguladığı psikolojik şiddetle yetinmeyen müdür, İpek’in yanına gelerek “senden hala kurtulamadım”, dedi.

O günden beri %93 felçli hale gelen İpek’in ailesinin açtığı dava 8 Temmuz’da sonuçlandı ve İpek’e toplam 1 milyon 700 bin TL maddi-manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Bugün 20 yaşında olan İpek ise,” basketbolcu olmak istiyordum hayallerimi çaldılar. Tedavim için yüklü miktarda para gerekiyor, ayağımda 5 TL’lik ayakkabı olsun ama yürüyebileyim istiyorum.”,dedi.