Perinçek “Gizli Servis” Sorusuna Kızdı!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  Haber Global’de yayınlanan Jülide Ateş ile 40 programına konuk oldu. Ateş’in “Hiçbir gizli servise çalıştınız mı?” sorusuna çok sinirlenen Perinçek,  “Siz hangi cesaretle ülkenin en karakterli insanına bu soruyu sorabiliyorsunuz? Bu görüntüleri yayınlamazsanız namuslu değilsiniz” diye cevap verdi.

Doğu Perinçek programda ayrıca Jülide Ateş’in, 1990’da Lübnan’ın Bekaa Vadisi’ndeki Mahsum Korkmaz Askeri Akademisi’ni ziyaretini kast ederek “Öcalan’ın çiçeğini kabul ettiğine pişman mısın” sorusuna “7 milyar insan tweet de atsa o çiçeği yine alırdım” yanıtını verdi.

Perinçek, darbelerle ilgili soruya ise “27 Mayıs 1960 bir darbe değil, büyük bir halk hareketiydi. Asker gördüğümüz her yerde darbe aramak yanlış…” diye yanıt verdi.

Çin devletinin Sincan-Uygur Özerk Bölgesi’nde soykırım uygulamadığını iddia eden Perinçek, Çin’e bakış açısı ve Maoculukla ilgili de şunları söyledi:

“Hiçbir zaman hayatımda “Maocu” olmadım. Uygur Türkleri’ne soykırım’ iddialarının hepsi uydurma. ‘Bize çocuk doğurtturmuyorlar’ diyen Uygur Bölgesinin lideri olan Rabia Hanım’ın 17 tane çocuğu var. Oraya gittiğinizde bu özgürlüğü görürsünüz. Amerikan propagandalılarındaki gibi zulüm falan yok. Toplama kampları eğitim ensitüsü gibi düşünün. Bunların gerçekle hiçbir ilişkisi yok.”