Trump ABD’de 3 Şehri “Anarşist” İlan Etti

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Mayıs ayında siyah George Floyd’un bir polis tarafından boğularak katledilmesinin ardından başlayan ve yaklaşık 5 aydır süren eylemler sebebiyle ABD’de 3 şehri “anarşist”ilan etti.

ABD başkanı Donald Trump, siyah George Floyd’un ve pek çok insanın polisler tarafından katledilmesine karşı aylardır süren isyanlarda New York, Seattle ve Portland şehirlerinin yerel yönetimlerini, kolluk ve federal birliklerin işlerini zorlaştırdıkları gerekçesiyle “anarşist yargı bölgesi” olarak ilan etti.

Trump yönetimi, Eylül başında bir muhtıra yayımlayarak bu şehirlerde gerçekleşen eylemlerde federal binalara zarar geldiği ve yerel yönetimlerin kollukları eylemlerde yeteri kadar kullanmadıkları için şehirlerde “anarşinin hakim olduğunu” belirtmişti. Yerel yönetimlere süre veren Trump, bu süre zarfında gereken “önlemler” alınmazsa şehirlere verilen federal yardımın kesilip, “anarşist yargı bölgesi” ilan edileceklerini açıklamıştı.

Pazartesi günü yapılan açıklamada New York, Seattle ve Portland’a verilen hazine bütçesinin kesilmesi için talimatta bulunulduğu belirtildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, bu girişimin Trump’ın bir seçim oyunu olduğunu ve bu şehirlere yapılan federal yardımın kesilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.