Davutoğlu’na “Gerçekleri Açıkla” Çağrısı

Kobané ile dayanışma eylemlerinin üzerinden 6 yıl geçtikten sonra, AYM’nin “hak ihlali” kararına rağmen, önceki gün 82 HDP üyesine dönük operasyon gerçekleştirilmişti. Kobané sürecinde başbakan olan Ahmet Davutoğlu’na HDP eş genel başkanı Pervin Buldan tarafından “Gerçekleri anlatmanın tam zamanı” çağrısı yapıldı.

Mezopotamya Ajansı’na verdiği mülakatta Buldan, “O dönem iktidar içinde olan, bugün bir şekilde iktidardan kopmuş olan, gerçekleri bilen insanların konuşmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Davutoğlu, özellikle ‘Çöktürme Planı’nın devrede olduğu dönemde, öncesinde de çözüm sürecinde birlikte mesai harcadığımız, birlikte zaman geçirdiğimiz, süreci birlikte yürütmeye çalıştığımız bir isim. Dolayısıyla bütün bu yaşanılanlardan haberdar, her şeyi bilen kilit bir isim…” diye konuştu.

Pervin Buldan açıklamasında, “…AKP hükümetinin uzun bir süredir siyasi soykırım operasyonları üzerinden siyasi darbeleri hayata geçirdiğini görüyoruz. Operasyon bunun yeni bir aşamasıydı. Çünkü çok geniş kapsamlı, daha önce partimizde milletvekilliği yapan şuan belediye başkanı olan, MYK üyelerimizin olduğu geniş kapsamlı bir operasyonla karşı karşıyayız.…” ifadelerini kulandı.