İstanbul Fatih’de ÖSO Eylemi

İstanbul’un Fatih ilçesinin Aksaray semtinde yaklaşık 100 kişilik bir grup Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Taliban bayraklarıyla eylem gerçekleştirdi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen eylemin, karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun, Muhammed peygamberli çizimlerinin Fransa’da bir devlet binasına yansıtılmasına karşı düzenlendiği öğrenildi.

Tekbir getirilen ve Taliban ile Özgür Suriye Ordusu gibi cihatçı grupların bayraklarının bulunduğu eylemde, polisin başka eylemleri engelleme ve saldırma bahanesi olarak öne sürdüğü “sosyal mesafe” ve maske gibi hiç bir önlemin alınmaması ise büyük dikkat çekti.

Fransa’da Samuel Petty adındaki bir ortaokul öğretmeni, ifade özgürlüğü dersinde öğrencilerine Charlie Hebdo’nun Muhammed tasvirli karikatürlerini gösterdikten 1 hafta sonra 16 Ekim günü Abdullah Abuyedoviç Anzorov adındaki bir cihatçı tarafından katledilmişti. Petty’nin anısına Montpellier’deki bir binaya ilgili karikatürler ve Petty’nin fotoğrafları yansıtıldı.

Charlie Hebdo Dergisi ise, yine yayınladıkları karikatürler bahane edilerek 7 Ocak 2015’de el- Kaide tarafından silahlı saldırıya uğramış ve aralarında çizerlerinin de bulunduğu 11 kişi yaşamını yitirmişti.