Tutsakların Havalandırma Hakkı “Sakıncalısınız”Denilerek Gasp Ediliyor

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde kalan Maoist Komünist Partisi (MKP) dava tutsaklarının havalandırma süreleri bir saatle sınırlandırıldı. Diğer tutsakların üç saat olan haklarının kendilerine de uygulanmasını isteyen MKP tutsaklarına idare, “sizler sakıncalısınız, birçok eylemi siz örgütlüyorsunuz, o nedenle sizin iletişiminizi kestik” diyerek tutsaklara özel bir uygulamaya gittiği öğrenildi.

Pandemiyle beraber artan hak ihlallerine karşı tutsaklar sesini duyurmak istiyor. Salgın bahane edilerek tutsaklar çeşitli kısıtlamalara maruz bırakılıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren tutsak Ekin Sabur’un babası Hıdır Sabur, “Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan oğlum Ekin Sabur ve aynı koğuşta kaldığı Hıdır Bakır aylardır günde sadece 1 saat havalandırmaya çıkartılıyor. Aynı hapishanede diğer koğuşlardaki tutukluların havalandırma süresi 2-3 saate çıkartıldığı halde, oğlumun kaldığı koğuşta havalandırma süresi halen 1 saattir. Bu pandemi sürecinde bir saat olan havalandırma süresi bir insan için çok kısıtlı bir zamandır. Hakları olan havalandırma sürelerinin verilmesi gerekiyor. Talep edilen havalandırma ihtiyacı hapishane koşullarında bir insanın alması gereken haktır, lütuf değildir.” dedi.