İstanbul’da Bir Kuran Kursunda Çocuğa Şiddet

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Hacı Kamer Torun Camisi’nin Kuran kursunda 12 yaşındaki bir çocuğa fiziksel şiddet uygulandı. Müftülük ise olayı kapatmak için altın teklifinde bulundu.

Diyanet’e bağlı Hz. İbrahim Kuran Kursu’nun hocası Mahmut Uzunlar, kursa giden 12 yaşındaki bir çocuğa, zile basmasını bahane ederek yumruklayarak şiddet uyguladı. Kuran kursu yönetimi, şiddeti 3 gün boyunca gizledi.

Uzunlar tarafından şiddete uğrayan çocuk, yaşadıklarını ailesine anlattıktan sonra aile, şiddet uygulayan hocayı aradı ve “Ne var yani iki tokat attıysak. Çocuklar bazen tokadı hak ediyor” cevabı aldı.

Hoca tarafından şiddet gören çocuk başından geçenleri şu şekilde anlattı;

“Ders aldığımız esnada hocamızdan lavaboya gitmek için izin istedim o da izin verdi. Ben de lavaboya gitmek için alt kata indim. Lavabonun kapısı kilitliydi. Kapıyı birisinin açması için zile bastım. Kimse açmayınca tekrar zile bastım. O sırada kapı açıldı ve Mahmut Uzunlar isimli kurs hocası ‘Sen neden zile iki defa basıyorsun içerideki milleti rahatsız ediyorsun’ diyerek bana çelme taktı ve yere düşürdü. Sonra üstüme oturdu ve yumruklarla kafama sırtıma, kollarıma vurmaya başladı. Bu sırada Halime ve Nadire olarak isimlerini bildiğim kursta çalışan hizmetliler de bu anları gördüler. Onlar araya girince beni bıraktılar. Ben kurs yöneticisine gittim ve konuyu anlattım. O da bana darp raporu alarak hoca hakkında şikayetçi olmamı söyledi. Daha sonra ikindi namazından sonra kurs yöneticisi Ömer Çelik beni çağırdı ve kameralara bakalım dedi. Baktıktan sonra Mahmut Hoca’nın o anlarla alakalı görüntüleri sildiğini söyledi. Ben de izin alarak kurstan çıktım ve eve gittim durumu aileme anlattım. Hastanede gerekli raporu aldıktan sonra emniyete şikayette bulundum.”

Çocuğun dayısı Erkan Toğuç, kurs yönetiminin ve kursun bağlı olduğu müftünün konunun kapatılması için kendilerine altın teklif ettiğini belirtti.