Amed Kesk Şubeler Platformu Basın Açıklaması Yaptı

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, OHAL kararnamesi ile ihraç edilen kamu emekçilerine ilişkin Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklama yaptı.

İnsan Haklasrı Anıtı önüne gelen KESK üyeleri, “OHAL Komisyonu lağvedilsin, ihraçlar koşulsuz iade edilsin” yazılı pankart açtı.

Basın açıklamasını okuyan SES Diyarbakır Şube yöneticisi Rozerin Çatak, iktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirdiğini belirtti. Çatak, “İktidarın darbe girişimini ‘Allah’ın lütfu’ olarak görmesi OHAL’in kalıcı hale getirilmesiyle daha anlaşılır olmuştur. Darbe girişimi üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala başta toplantı, gösteri, yürüyüş ve toplu eylem hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin kullanımı neredeyse imkânsız hale getirilmiştir. Hakeza 7145 sayılı kanun ile 375 sayılı KHK’nın ek 35. maddesi ile OHAL uygulaması olan kamudan ihraçlar sürekli hale getirilmiştir” dedi.

Çatak, “Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Bunlar gerçekleşinceye, ihraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla basın açıklaması sonlandırıldı.