Kaymakamın Otomobiliyle Çarptığı İşçi Yaşamını Yitirdi

Dersim Çemizşgezek ilçe Kaymakamı Mehmet Güder, Elazığ’da kullandığı otomobille belediye çalışanı Murat Atlı’ya çarparak ölümüne sebep oldu. Güder’in, kaza haberinin yapılmaması ve gizli tutulması için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Dersim Çemişgezek İlçe Kaymakamı Mehmet Güder, 25 Ekim günü özel işleri nedeniyle geldiği Elazığ’da kendi kullanığı araçla Elazığ Belediyesi çalışanı Murat Atlı’ya çarptı. Ağır yaralanan Atlı, götürüldüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaymakamı Mehmet Güder’in olayın ardından kazanın haber yapılmaması ve gizli tutulması için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. Elazığ’da bulunan ulusal basın temsilcileri ile AA, İHA ve DHA gibi ulusal ajans muhabirlerinin olaydan haberdar olmalarına rağmen haberi yapmadıkları iddia edildi Kaza ile ilgili olarak Elazığ’da yayın yapan 4 yerel gazeteden sadece Elazığ Hakimiyet gazetesinin haberi servis ettiği öğrenildi.

Olay yeri tutanağına göre, kazada Murat Atlı ‘asli kusurlu’ bulundu, Kaymakam Güder’in ise herhangi bir kusuruna ‘rastlanmadı.’ Tutanakta, “Yaya Murat Atlı aniden yola çıkması sonucu aracın sağ ön çamurluk, sağ ön köşe kısımlara çarparak aracın atması sonucu orta refüje düştüğü, kaza yerinden yaralı olarak ambulans vasıtasıyla Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı tespit edilmiştir. Kaza yeri incelenmesinde kazanın oluşumda yaya Murat Atlı 2918 sayılı KTK’nın 68/1-b (yüz metreye kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunduğu halde yayaların karşı tarafa geçmek için taşıt yolunun yaya ve okul geçidi veya kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerini kullanmaları) kusurunu ihlal ettiği tarafımızca asli kusurlu olduğu kanaatine varılmıştır. Kazanın oluşunda Mercedes otomobil sürücüsü Mehmet Güder’in kazayla ilgili kusuruna rastlanamamıştır” denildi.