KHK’li Hasta Tutsak Korona Olmasına Rağmen Tahliye Edilmiyor

Uşak Hapishanesi’nde Covid testi pozitif çıkan Kadir Çeç, ağır risk grubunda olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

KHK ile ihraç edilen 53 yaşındaki tarih öğretmeni Kadir Çeç, 2 yıl önce tutuklandığından beri Uşak Hapishanesi’nde. Geçtiğimiz Ocak ayında hastaneye kaldırılan Kadir Çeç, anjiyo operasyonu geçirdi, 3 damarına by-pass yapıldı ve kalp kapakçığı değiştirildi.

Ailesi ve avukatının o tarihten itibaren hasta tutsakların tahliyesine ilişkin ilgili kanunlara dayanarak yaptıkları tahliye başvuruları cevapsız kalan Kadir Çeç’in Covid testi pozitif çıktı.

Kadir Çeç’in durumunu Twitter üzerinden duyuran ailesinin ifadeleri şöyle:

“Babam Kadir Çeç (53), 2 senedir Uşak Cezaevinde yatmakta. 03.02.2020’de anjiyo, 3 damarına bypass yapılmış ve kalp kapakçığı değiştirilmişti. O günden bu yana gerekli dilekçeleri sunmamıza rağmen hiçbir yol katedemedik.

Bugün tutuklu bulunduğu cezaevinde Covid-19 teşhisi koyulduğunu Sağlık Bakanlığı tarafınca öğrendik. Kalp sıkıntısının yanında bronşiti de var ve mevcut risk grubu içerisinde yer alıyor. Bu virüsü cezaevinde koşullarında, tutukluluk psikolojisiyle aşması mümkün değil.

Tutuklu mahkumların Covid tedbirleri kapsamında tahliye edilmesine karşın babam bu haktan mahrum bırakılarak Covid pozitif olmasına sebep olundu. Mevcut sağlık durumu ve hayati riski göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini talep ediyorum.

Babamı bu riskten kurtarmam için yardımınıza ihtiyacım var. Cezaevleri mezar olmasın, sapasağlam bıraktığım babamı tabut üzerinde karşılamak istemiyorum.”