İki Çocuğu Katleden Polise 19 Bin Lira “Ceza” Verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 3 Mayıs 2017 tarihinde evlerine giren panzerin altında ezilerek katledilen 7 yaşındaki Muhammed ve 6 yaşındaki Furkan Yıldırım kardeşlerin yaşamını yitirmesine neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davada istinaf itirazı reddetti.

Geçen yılın Haziran ayında karara bağlanan davada, Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, panzer sürücüsü Ömer Yeğit hakkında “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanması” suçlamasıyla verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını 19 bin TL para cezasına çevirdi. Mahkeme, polis amiri Murat Maden hakkında ise beraat kararı verdi. 

Yıldırım kardeşlerin aile avukatlarının, katil Yeğit’in “olası kastla öldürme” suçlamasıyla cezalandırılması talebi de reddedildi. Kararda, “…sanık Ömer’in taksirli hareketiyle (el freni olmayan araçta ani fren tedbirine başvurmaması) olayın meydana gelmesi olay yerini gören güvenlik kamerası bulunması panzerin duramayarak katılanlara ait eve girmesi şeklinde gerçekleşen olayda aksine beyan ve delil bulunmaması ve dosya kapsamından toplanması gereken tüm delilerin toplanmış olduğu gözönüne alındığı” gerekçeleriyle itiraz kabul edilmedi. 

Kararda, sanık Maden hakkında verilen beraat kararının da “hukuka uygun” olduğu ifade edildi. 

Kaynak:MA