Diyarbakır’da Katledilen Kadınlar Anıldı

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında katledilen kadınlar andı.

Dağkapı Meydanı’nı ablukaya alan polis, anmayı engellemek istedi. Kadınlar alanın yanında bulunan parkta anmayı gerçekleştirdi.

Açıklama yapan Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, katledilen kadınların anmak için yaptıkları eylemde, yeni kadın katliamı haberleri aldıklarını söyledi. Kaya, “Her gün kadınlar öldürülüyor. Bu kadınların hayalleri var hayata dair idealleri var. Ama hepsi koruma ve tedbir kararları almalarına rağmen korunamayıp katledildiler. Sadece erkek değil yasalar da kadını öldürüyor” dedi.

Katledilen kadınların sesi olacaklarını, şiddet gören kadınları yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Kaya, “Bu artık kadın kırımıdır. Buna karşı mücadele edeceğiz, başarıya ulaşacağız” dedi.

Katledilen kadınların fotoğraflarının taşındığı eylemde, “Erkek vuruyor devlet koruyor”, “Jin jîyan azadî”, “Kadın cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. Basın açıklamasından sonra katledilen kadınların hikayeleri okunarak yarım saatlik oturma eylemiyle açıklama sonlandırıldı.