Ankara’da Las Tesis Dansı Yapan Kadınları İşkence İle Gözaltına Alan Polisler Hakkında Karar: Yasaya Uygun Müdahale Ettiler

Ankara’da Las Tesis dansı yapan kadınları ‘darp eden’ polisler hakkında ‘kovuşturmaya yer yok’ kararı verildi. Cumhuriyet Savcısı Adem Ayyıldız “İzinsiz şekilde yapılan eyleme polis memurlarının usul ve yasaya uygun olarak müdahale ettikleri, bu haliyle herhangi bir suç ve suç unsuru teşkil eden bir eylem bulunmadığı anlaşılmakta” dedi.

Ankara’da kadınlar Şili’den dünyaya yayılan Las Tesis dansı yapmak için Kızılay Güvenpark’ta 12 Aralık 2019 tarihinde toplandı. Ancak polis kadınlara müdahale etti ve 9 kadın 1 erkek gözaltına alındı. 5 kadın polisin gözaltı sırasında orantısız güç kullandığı ileri sürülerek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulundu. Kadınlar avukatları aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, polislerin kendilerini darp ettiklerini ileri sürerken, darp edildiklerine ilişkin doktor raporlarını da savcılığa sundular.

Kaynak: ANKA Haber Ajansı