Kanada’da Sürücülere Uyarı: “Geyiklerin Arabanızı Yalamasına İzin Vermeyin”

Geyikler tuz ihtiyaçlarını yalnızca göllerden değil, arabalardan da karşılayabileceğini keşfetti.

Kanada’nın Alberta bölgesindeki Jasper kasabasında görevliler, sürücüleri araçlarından tuz yalamak için gelen geyiklere karşı uyardı.

Jasper Ulusal Parkı sözcüsü Steve Young, uyarıya ilişkin şunları söyledi:

“Geyikler tuza kafayı takmış durumda, vücudundaki mineraller için buna ihtiyaçları var. Genellikle parktaki göl tuzunu alırlardı. Fakat şimdi donmayı önlemek için kullanılan ve sürüş sırasında yoldan sıçrayıp araca yapışan tuzlardan da yemeye başladılar.”

Geyikler arabalarda biriken tuzları yalamaya alıştıkça, araçların bulunduğu alanlarda daha fazla gezinmeye başlayabilir.

Şehir sakinleri ya da turistler araçlarını genelde parkın girişinde yol kenarına çekerek geyikleri izliyor. Fakat yetkililer hayvanların araçlara yaklaşmasına izin verilmesinin tehlike doğurduğunu belirtti.

Yol kenarına yerleştirilen uyarılarda “Geyiklerin arabalarınızı yalamasına izin vermeyin” yazıldı.

Young şöyle devam etti:

“Geyikler ve arabalar karşı karşıya geldiğinde tehlike ortaya çıkıyor. Eğer aracınızla bir geyiğe vurursanız, çarpmanın etkisiyle ayakları yerden kesilen hayvan ön camınıza çarparak savrulur.”

Yetkili, geyiklerin araçlara yaklaşmasını engellemenin en iyi yolunun, hayvanları gören sürücülerin bölgeden uzaklaşmaları olduğunu belirtti.

Kaynak : Independent Türkçe