Mahkeme Sağlık Çalışanı Anneye “Korona Riski Var” Diyerek Velayet Vermedi

Ordu’da acil hemşiresi olarak çalışan bir kadın, çocuğunun velayetini “korona riski” gerekçesiyle alamadı. Sağlık çalışanları karara tepki gösterdi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde hemşirelik yapan kadın eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, çocuğun geçici velayetini anne hemşire olduğu için korona riski var diyerek babaya verdi. Kararda Koronavirüs hastalığının yüksek bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak bu aşamada müşterek çocuğun geçici velayetinin babasına verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı yönünde ara karar verildi” ifadeleri yer aldı.

Hemşire anne, Covid-19 biriminde çalışmadığını belirterek verilen bu kararı Sağlık Bakanlığı’na bildirdi.

Konuyla ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanları verilen karara tepki gösterdi. Sağlıkçılar yaptıkları açıklamada ; “Bir çocuğun velayetinin hangi ebeveyne verileceğinin kriteri bu olamaz. Evinden kiracı sağlık personelini çıkaran mı dersiniz, asansöre sağlıkçı binmesin diye asılan yazılar mı, ‘sizde para vardır, pandemi varsa devlet ek ödeme yapıyor’ diyen mi… Bu konu iyice cadı avına dönüştü. Mesleğimizi bir de bu amaçla itibarsızlaştırmamışlardı”,dedi.