Ankara’da Gençlik Örgütleri Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

 Ankara’daki gençlik örgütleri, HDP Gençlik Meclisi üyesi Nevroz Gülen’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Gençlik Tutuklama terörüne boyun eğmeyecek Newroz Gülene Özgürlük” dedi. Ankara’da bulunan gençlik örgütleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi Nevroz Gülen’in tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. SES Ankara Şubesinde yapılan toplantıda salona “Gençlik tutuklama terörüne buyun eğmeyecek. Newroz Gülen’e özgürlük” pankartı asıldı. Gençlik örgütleri adına ortak basın metnini okuyan Selim Doğan, “Ankara’da polis özel olarak gençlik mücadelesini hedef almakta, gençliği sindirmek ve korkutmak için her türlü yolu denemektedir” dedi. Ankara’da bulunan gençlik örgütü üyesi onlarca kişiye daha önce ajanlık dayatıldığını anımsatan Doğan, “Gençliğe yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, gençliğin örgütlü mücadelesini hedef almaktadır. Ankara polisi, bu operasyonla gençliğin birleşik mücadelesini engelleme niyetindedir. Polis gözaltı, tehdit ve tutuklama yoluyla gençliği sindirmeyi, korku dalgası yaratmayı hedeflediği için bu yöntemi bilerek seçmiştir. Bu politikalarla gençlik kriminalize edilmeye çalışılmaktadır” diye belirtti.

 Gençlik örgütlerinin baskılara karşı ortak mücadeleyi büyüttüğüne dikkati çeken Doğan, “Bizler sırtını sıvazlayıp karşımıza çıkardığınız faşist çetelerin tüm saldırılarına rağmen her koşulda üniversiteyi savunanlarız. Bizler her türlü gözaltı, tutuklama, işkence, kaçırma, ajanlaştırma uygulamalarına karşı bir kez bile geri adım atmayanlarız. Bugüne kadar onlarca kez gözaltına aldınız, tutukladınız birimiz bile geri adım atmadık. Aylardır Ankara’da mücadele eden neredeyse herkese ajanlık dayatıyorsunuz, birimiz bile karşınızda diz çökmedik” şeklinde konuştu.

27 Kasım günü gerçekleşen ev baskınlarında gözaltına alınanlardan Tunahan Gözlügöl, “Bizi sindirmek için çabalıyorlar. 25 Kasım yapılan bir asılsız ihbar ile bizi gözaltına aldılar. İhbarın kimin tarafından yapıldığı, bizi gözaltına almak için oluşturulan bir ihbar olduğunu biliyoruz. Gençlik her geçen gün büyüyor bu baskı mekanizmaları bizi mücadeleden geri durduramayacaklar. Arkadaşımız Newroz tutuklandı, cezaevine gidene kadar da morali yüksekti. Berxwedan Jiyanê (Yaşamak direnmektir)” dedi