Ekrem İmamoğlu’na Suikast İddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast hazırlığında olan  IŞİD üyelerinin gözaltına alındığı ve bu nedenle İmamoğlu’nun koruma sayısının artırıldığı iddia ediliyor. Oda Tvve İBB kaynaklı iddia Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından doğrulanmazken, Gazeteci İsmail Saymaz ise İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ve “İstihbari duyum alındığını söylediler. Uyarı yapıldığını söylediler. Ani bir şey değil. Genel bir duyum olarak ilettiler. Somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. İmamoğlu’nun koruma ekibini uyardık dediler” bilgilerini aktardı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre ise. İBB Sözcüsü Murat Ongun konuya ilişkin olarak Twitter’dan bir paylaşımda bulundu.

Ongun paylaşımında, “23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir” ifadelerini kullandı.