ODTÜ Onur Yürüyüşü Davası 30 Nisan’a Ertelendi

Geçtiğimiz sene Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) düzenlenen “9. ODTÜ Onur Yürüyüşü”ne katıldıkları için hedef gösterilen ve yargılanan 19 kişinin, son olması beklenen duruşması bugün görüldü. Dava 30 Nisan 2021’e ertelendi.

Devlet, OHAL döneminde Ankara’daki bütün LGBTİ+ eylemlerini ve Onur Yürüşü’nü yasaklamıştı. OHAL’den sonra ise Ankara Bölge İdare Mahkemesi bu kararı kaldırmıştı.

ODTÜ yönetimi ise her yıl düzenlenen Onur Yürüyüşü’nü 6 Mayıs 2019 günü yasakladığını duyurdu ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yürüyüşü engellemelerini istedi.

Öğrenciler, hiçbir “yasal” dayanağı bile olmayan bu yasağa karşı yürüyüşlerini yapmakta kararlılıklarını gösterince yürüyüşe polis saldırmış ve 22 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan öğrencilerin bursları kesilmiş ve aralarında 1 akademisyenin de bulunduğu 19 kişiye dava açılmıştı.

19 kişinin yargılandığı ODTÜ Onur Yürüyüşü Davası’nın 4. duruşması bugün Ankara 39. Asliye Mahkemesi’nde görüldü.

Bugün görülen 4.duruşmanın karar duruşması olması bekleniyordu ancak savunmalar ve avukatların beyanının ardından ara karar açıklayan mahkeme heyeti davanın 30 Nisan 2021 tarihine ertelenmesine karar verdi.