10 Ekim Davasında Ailelere Polis Saldırısı

10 Ekim Ankara katliamı davası bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme sonrası adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen ailelere ve avukatlara polis saldırdı.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, bugün, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, “Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından neredeyse tüm taleplerimizin bir kez daha reddedildiği 10 Ekim Ankara Katliamı duruşması sonrası, 5 yıldır her duruşmanın ardından gerçekleştirdiğimiz basın açıklaması sırasında, polis provokasyonu sonucu yaşanan arbedede 10 Ekim aileleri ve avukatları olarak saldırıya uğradık” diye belirtildi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu açıklamasında şunları söyledi:
“Duruşma sonraları yapılan açıklamalarımızda yıllardır herhangi bir sorun yaşanmamışken bu kez müvekkillerimize hiçbir gerekçe sunulmadan Ankara polisinin provokatif ve saldırgan hareketleri eşliğinde basın açıklaması yapılamayacağı tartışması başlatılmıştır. Ardından bu tartışma polisin, ailelerin video ve fotoğraf çekimi yapmasını fiziksel olarak engellemeye çalışmasına müdahale eden avukatlara yönelen bir saldırıya dönüşmüştür. Bu saldırıya rağmen, Adliye önündeki açıklamamızı hep birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 

“Ne var ki, 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen katliamın akabinde yaralılara gaz bombası atan, 10 Ekim anmalarında insanlara saldıran Ankara Emniyeti suç işlemeye devam ediyor. Asla unutulmasın ki, bizler yılmayacağız, siz hesap vereceksiniz!” diyerek açıklamayı sonlandırdılar.