Baldur İşçileri Greve Çıkıyor

Kocaeli’de Baldur Süspansiyon fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına gelmesi üzerine patron, fabrikayı grev oylamasına çağırdı. Ve işçiler greve evet dedi.

Kocaeli Çayırova’daki Baldur Süspansiyon fabrikası patronu ile Birleşik Metal-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev aşamasına gelmesi üzerine harekete geçen patronlar, fabrikaları grev oylamasına götürdü. Grev oylamaları sonucunda 77 evet, 30 hayır, 7 geçersiz oy kullanıldı.

Evrensel’in haberine göre, Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2 No’lu şubede örgütlendikleri için 3 işçi işten atılmıştı. Direnişçi işçiler, “Biz içeride olan arkadaşlarımıza güveniyorduk, güvendiğimiz gibi de oldu. Biz uzun yıllardır sendikamıza kavuşmak için mücadele ettik. Şimdi kazanmak için de greve çıkıyoruz” dedi.

Baldur’da çalışan bir işçi ise “Sendikamız öncülüğünde kazanacağımıza inanıyoruz. Arkadaşlarımızın işe geri alınması başta olmak üzere haklarımızı mücadele ederek kazanacağız. Sendikamız baştan beri, ‘iş huzurunun bozulmaması’ yönünde açıklamalarda bulundu ancak gelinen noktada patron bizi greve zorladı. Sorunlarımızı grevle, mücadeleyle, birlikle çözeceğiz. İş, ekmek yoksa barış da yok” dedi.