Mobbing Uygulayan Başhekim Görevden Uzaklaştırıldı

Kumluca Devlet Hastanesi’nde görev yerlerini terk ettikleri için iki hemşireye A4 kağıdına 500 kez “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” diye yazdıran başhekim, görevden alındı.  

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin Çalışkan’ın görev yerlerini terk ettiklerini öne sürerek, A4 kağıdına “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” yazmalarını istedi. Hemşireler, yazıyı yazmaya karşı çıkıp, resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanmasını talep etti.  Başhekim Alkan’ın talebi kabul etmemesi üzerine iki hemşireye A4 kağıdına 500 kez “Ben salağım, servisimden başka servise gittim” yazdırdı. Alkan, A4 kağıtların altına da “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notunu düştü. Mobbinge uğradıklarını belirten hemşireler, Alkan hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. 

 İl Sağlık Müdürlüğü, iddialar üzerine geniş kapsamlı inceleme başlatırken, Sağlık Bakanlığı da duruma el koydu. Yazılı açıklama yapan Başhekim Alkan; iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, “Saygı ve meslek etiği çerçevesinde tepkimi sözlü olarak ve asla hakaret içermeyen şekilde görev yerini terk eden personele gösterdim” ifade etti.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, soruşturmanın selameti için Başhekim Alkan’ı görevinden el çektirdiği bildirildi.  Kararı doğrulayan Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Hülür, “Soruşturmanın selameti açısından başhekim görevinden el çektirildi” dedi. Başhekim Alkan’ın, soruşturma tamamlanana kadar asli görev yerine iade edildiği öğrenildi.