Şiddet Uygulayan Erkek Serbest Bırakıldı

İstanbul’da boşandığı Tarık Keskin tarafından şiddete maruz bırakılıp ölümle tehdit edilen Rüya, tüm şikayetlerine rağmen erkeğin bir türlü ‘yakalanamadığını’ söylemiş ve sosyal medya üzerinden çağrıda bulunmuştu.

Yapılan çalışmalar sonucu Keskin, Beylikdüzü’ndeki terk edilmiş bir villada yakalanarak, gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Bakırköy 45. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Tarık Keskin, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Sanığın avukatı, 6 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin sabıkasının olmadığını öne sürerek, tahliyesini istedi. Ardından konuşan Rüya ise şikayetinin devam ettiğini söyledi.

Savcı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, tutuklulukta geçirdiği süre, savunmasının alınması, mevcut delil durumu ve tüm delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, savunmasının alınmış ve delillerin toplanmış olmasını, tutuklu kaldığı süreyi, sabit ikametgahının bulunmasını ve tutuklamanın tedbir niteliğini göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Karara tepki gösteren Rüya, “Bir sonraki haberiniz ölüm haberim olacak. Bundan sonra öldüğümü yazarsınız” diyerek şunları ekledi;

“Hangi adalete güvenmeliyim? Adam daha ne yapmalı? Polis kimliği giyip, rozet takıp, insanları dolandırarak iş yapan bir adam. Bu adam zaten denetimli serbestliği varken evimi bastı, beni dövdü, şiddet uyguladı. Can çekişerek mi yoksa kurşunla mı öldürüleceğim onu düşünüyorum. Evimin önünde bir sürü kurşun sıktı. İyi değilim. İyi olamıyorum. Adli kontrol verilmesi onu yıldırmayacak.”