Sincan’da Devrimci Tutsaklara İşkence ve Çıplak Arama

Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesinde tutsak olan SGDF üyeleri Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz’ın hücreleri arama bahanesiyle 20 Aralık günü gardiyanlar tarafından basıldı. Gardiyanların şiddetine ve tehditlere maruz kalan devrimciler tek kişilik hücrelere götürülerek kıyafetleri yırtılarak çıplak aramaya zorlandılar.

Devlet hapishanelerde çıplak aramaların olmadığını savunurken, gardiyanlar 20 Aralık günü devrimci tutsaklara çıplak arama işkencesi yaptı.

19 Ekim günü tutuklanarak Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesine götürülen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Yücel Yavuz, gönderdiği faksta hapishanede yaşadıkları işkenceyi anlattı.

19 Aralık akşamı sayım için gelen gardiyanların, ayakta sayım dayatmalarına karşı çıktıkları için küfürlü saldırıda bulunduğu anlatan Yavuz, 20 Aralık günü arama bahanesiyle Devrim Taylan Eryılmaz ile birlikte tutuldukları hücrenin basıldığını, gardiyanların hakaret ve küfür ederek şiddet uyguladığını aktardı.

Hücrede gardiyanların işkencesinin ardından Devrim Taylan Eryılmaz ve kendisinin tek kişilik tecrit hücrelerine götürüldüğünü anlatan Yücel Yavuz, burada gardiyanların çıplak arama dayatmasında bulunduğunu, kabul etmedikleri için kıyafetlerinin yırtılarak çıkarıldığını, burada bir kez daha işkenceye maruz kaldıklarını aktardı. Yavuz, gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiklerini de söyledi.

Yücel Yavuz ve Devrim Taylan Eryılmaz’ın halen tek kişilik tecrit hücrelerinde tutulduğu öğrenildi.