Sunucu Seda Akgül’den Irkçı Söylemler

Televizyon sunucusu Seda Akgül, Uçankuş TV’de yayınlanan “Hayatın İçinden” programında Güney Koreli şarkıcı Jeon Jung-kook ve  Kim Tae-Hyung hakkında konuşurken ırkçı söylemler kullandı.

Uçankuş TV’de “Hayatın İçinden” programında sunuculuk yapan Seda Akgül, TC Candler ve Independent Critics’in (Bağımsız Eleştirmenler) “Dünyanın En Yakışıklı 100 Kişisi” listesinde 2’nci sırada olan Kim Tae-Hyung ve 4’ncü sırada Jeon Jung-kook için “Uzak Doğu’da kadın ve erkek androjene döndü”,”Japon bebeklerini sevmiyorum,çizgi karakter gibi”, dedi.

Daha sonra, listede yer alan oyuncu Barış Arduç’un 68’nci sırada olmasına “içerlenen” Akgül, Kim Tae-Hyung’tan bahsederek “Barış Arduç 68’nci, az önceki çizgi film karakteri Japoncuk(!) ikinci.Nasıl oluyor?” dedi ve “bize gelince Japoncuk” diyerek ırkçılığını sürdürdü.

Uçankuş TV ise Seda Akgül’e gelen tepkilerin ardından, bunu bir magazin olayı gibi lanse ederek; Akgül’ün yaptıklarının “eleştiri”, gelen tepkileri de şarkıcıların bulunduğu BTS müzik grubunun hayranlarının bu “eleştiriye”yönelik tepkileri olarak göstererek ırkçılığı gizledi.